Zuglói Waldorf Iskola

Zuglói Waldorf Iskola logó
Varga Rea - osztálytanító - Zuglói Waldorf Iskola

Varga Rea

osztálytanító

5. osztály

Pedagógusi pályámat 2004-2017-ig a drámapedagógusi munkám határozta meg. Drámajáték, színjáték, beszédgyakorlat tárgyakat tanítottam művészeti iskolában. Telephelyi munkaközösség-vezetőként fejlesztettem és szerveztem egy drámatagozatos gimnáziumban a programokat, a tagozat arculatát. Eközben más gimnáziumban is tanítottam drámát. Tanító és drámapedagógus végzettségem által dolgoztam 6-19 éves korig minden korosztállyal. Már diákként táboroztattam, és a mai napig örömmel vezetek nyári dráma- és zenetáborokat. 

Az alternatív pedagógiák és a művészeti tevékenységek irányába mindig nyitott voltam, így a 2018/2019-es tanévtől a Zuglói Waldorf Iskolában napközis nevelőként kezdtem dolgozni az első osztályban, s közben betekintést nyerni e sajátos pedagógiai módszer működésébe a mindennapokban. Zenetanárként ismerkedtem más osztályokkal is, majd a 2019-es tanévben osztálytanító lettem. 

A gyerekekkel való együttlét és munka nekem is olyan teret nyújt a fejlődésre, ami éltető és létfontosságú számomra, mint pedagógus és mint ember. Zenetanárként igyekszem az iskola ünnepeit emelni és remélem, hogy a gyerekek is nyitottabb, érzékenyebb, a világ iránt érdeklődőbb emberekké válhatnak majd a közös munkánk által. Időközben pedig elvégeztem a Waldorf osztálytanító szakirányú képzést az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karán.