Átjelentkezés iskolánkba

Ha arról szeretnének érdeklődni, hogy van-e hely gyermekük számára iskolánk egy adott osztályában, kérjük, küldjenek egy rövid, telefonszámos elérhetőséggel ellátott bemutatkozó levelet az iskolatitkar kukac zugloiwaldorfiskola pont hu címre. Ezt követően iskolánk valamely gyermekfelvétellel foglalkozó pedagógusa felveszi a kapcsolatot a családdal. Iskolánk a szabad helyek függvényében akár tanév közben is fogad átjelentkező gyermekeket.

A telefonon történt beszélgetés után, a jelentkezési folyamat következő lépéseként arra kérjük az érdeklődőket, hogy az alábbi kérdőív elektronikus úton történő kitöltésével és beküldésével erősítsék meg jelentkezési szándékukat. 

Jelentkezési kérdőív

A jelentkezés beérkeztekor visszaigazoló emailt küldünk.

Kérjük, hogy a kérdőív kitöltése után írjanak gyermekükről egy részletes leírást. A megíráshoz segítséget nyújtanak majd az általunk előre összeállított kérdések, szempontok, amit a visszaigazoló email-hez csatolunk

Ezt a leírást egy, a gyermekről nemrégiben készült, lehetőleg egészalakos fényképpel együtt az iskolatitkar kukac zugloiwaldorfiskola pont hu címre várjuk. A hiányosan beküldött jelentkezéseket sajnos nem tudjuk befogadni.

A szülőket majd egy előre egyeztetett időpontban beszélgetésre hívjuk, ahol megismerkedhetnek az aktuális osztály osztálytanítójával, a felvételi csoport egy tagjával és az intézmény fenntartó Egyesület egy képviselőjével. A beszélgetés célja, hogy szülők pontosabb képet alkothassanak az iskolánkban folyó pedagógiai munkáról és az iskola gazdasági és szociális életéről. Az iskola számára is fontos szempont a beszélgetések során az, hogy a szülők részéről egyrészt nyitottságot tapasztaljanak a Waldorf-pedagógia iránt, másrészt együttműködési szándékot a közösség életébe való tevékeny bekapcsolódás felé. A beszélgetés során a szülők feltehetik mindazokat a kérdéseket, amelyek foglalkoztatják őket pedagógiánkkal vagy intézményünk mindennapjaival kapcsolatban. Az iskola pedagógusai eközben igyekeznek feltérképezni, hogy a hozzánk átjelentkezni kívánó gyermek és családja szükségleteit megfelelő módon ki tudjuk-e elégíteni.

A folyamat következő lépése a jelentkező gyermekkel való ismerkedés, amely oldott hangulatban, játékos formában zajlik, az adott osztály osztálytanítójával és az intézmény fejlesztőpedagógusával. Ha a korábbi beszélgetések és az ismerkedés alapján pedagógusaink úgy ítélik, hogy az átjelentkező család és intézményünk között gyümölcsöző lehet az együttműködés, 1 vagy 2 hetes „vendégségbe”, azaz próbahétre hívják a gyermeket. Ez idő alatt a jelentkező gyermek az osztály többi tagjához hasonlóan részt vesz minden tanórán, társaival együtt tölti az iskolai szüneteket és az étkezési időket, illetve igyekszik megismerkedni a nálunk zajló iskolai élettel. 

Az átjelentkező gyermek felvételéről a próbahét leteltével a Tanári Konferencia dönt. A döntésről a családot írásban tájékoztatjuk.

Hogy még pontosabb képet alkothassanak intézményünkről, kérjük olvassák el a  Szülői kézikönyvet.