Zuglói Waldorf Iskola

Zuglói Waldorf Iskola logó
Németh Csaba - napközis tanító - Zugló Waldorf Iskola

Németh Csaba

napközis tanító

6-7. osztály

Hálás vagyok azért, hogy Waldorf iskolában taníthatok. A mai rohanó világunkban egy üde sziget, ahol a gyermekekkel együtt picit elcsendesülhetek, elmélyedhetek. Ez a szellemiség és gondolkodás közel áll hozzám, és ehhez igazodva tanítom, nevelem a rám bízottakat.

Igyekezetem arra irányul, hogy toleráns, sokoldalú, szabadon gondolkodó tagjai legyenek a társadalomnak, és az életben felmerülő nehézségeket ne kerüljék, hanem kreatív módon oldják meg. Tanítói, sportedzői és múzeumpedagógusi végzettségeim mindegyikét felhasználom a mindennapi tevékenységek alkalmával.

Az alkotó, értelmes munkát és a rendszeres manuális tevékenységeket napközis tanítóként napi szinten művelem és műveltetem. Különösen kedvelem az origamit, a famunkákat, a természetet, a túrázást, valamint a természet- és történettudományokat.

Nem látom még a távoli jövőt, de a sokoldalúan felhasználható képességekre biztosan szükség lesz, ezért feladatomnak tartom azt, hogy tanítványaim teljes lényét neveljem, oktassam és segítsem abban, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból és környezetükből.