Zuglói Waldorf Iskola

Zuglói Waldorf Iskola logó
Csapka Ivett - szaktanár - kézimunka - Zuglói Waldorf Iskola

Csapka Ivett

szaktanár

kézimunka

Kislánykoromban leginkább kézműveskedni szerettem: hosszú órákat töltöttem el azzal, hogy papírt hajtogattam, gyöngyöt fűztem, varrogattam, színeztem, festettem… Az iskoláim azonban más, komolyabb útra tereltek, s tanulmányaimat először az ELTE-TTK földrajz, majd az ELTE-BTK francia tanári és szakfordító szakán végeztem el. 

Gyermekeim születéséig fordítói tevékenységet végeztem. A Waldorf pedagógiával 2012-ben kerültem kapcsolatba, amikor legnagyobb gyermekem óvodás lett. Az induló Zuglói Waldorf Iskola első osztályában szülőként lehettem részese egy iskola alapításának, s azóta kísérem az iskola mindennapjait. Rendszeresen segédkeztem az óvoda és az iskola bazári portékáinak elkészítésében, s eközben egy új kézműves világ tárult fel előttem, amely lenyűgözött. Ennek indíttatására jelentkeztem a Waldorf Pedagógiai Intézet kézimunka tanári képzésére. 

Az iskola hívását 2020 szeptemberében elfogadva azóta már kézimunka tanárként adhatom át a gyerekeknek az alkotás örömét, amelynek minden percét élvezem.

Szabadidőmben leginkább horgolok, kirándulok, kelt tésztát sütök és francia dalokat énekelek.

Legnagyobb tanítómesterem négy gyermekem.