Zuglói Waldorf Iskola

Zuglói Waldorf Iskola logó
Csordás Attila - osztálytanító - Zuglói Waldorf Iskola

Csordás Attila

osztálytanító

6. osztály

Zuglóban nőttem fel, sokáig ott is éltem, dolgoztam. Ugyan ma már nem ott lakom, de a munkám a mai napig odaköt. Budapesten végeztem tanítóként. Pályám elején közel 10 évig dolgoztam együtt sajátos nevelést igénylő gyermekekkel, közben szociológiát hallgattam Szegeden. 

Munkám alapja mindig egy nyitott, befogadó közeg kialakítása volt, amiben a gyerekek biztonságosan mozoghatnak, fejlődhetnek – kibontakozhatnak. Azokat a megoldásokat, módszereket keresem, amik a diákok és családjuk egyediségét figyelembe veszi. Pedagógiám középpontjában a méltányosság, a sokszínűség és az inklúzió áll. Folyamatosan képzem magam, mindig egy-egy olyan kiemelt területen, amit fontosnak érzek beépíteni a munkámba.

Szakmai igényeim és a pedagógiába vetett hitem találkozásaként született meg bennem az az elhatározás, hogy olyan terepen folytassam a munkámat, ahol egyaránt odafigyelhetek a gyerekek testi, lelki és szellemi fejlődésére, így 17. tanévemet a Zuglói Waldorf Iskolában kezdtem. Arra törekszem, hogy olyan nyitott, gondoskodó és önálló gyermekeket neveljek, akik felelősek magukért és saját környezetükért.

Szabadidőmet, ha tehetem igyekszem a természetben tölteni, feleségemmel és gyermekeimmel sokat kirándulunk, kerékpározunk. Ők adják munkámhoz az elengedhetetlen lendületet, inspirációt.