Zuglói Waldorf Iskola

Zuglói Waldorf Iskola logó
Hegedüs Klaudia - szaktanár - német nyelv - Zuglói Waldorf Iskola

Hegedűs Klaudia

szaktanár

német nyelv

Már egész kicsi koromban tanító néni szerettem volna lenni. Amikor azonban bekerültem az iskolapadba kis elsősként, nagy csalódás ért. Tele szorongással és elveszettség érzéssel próbáltam túlélni az iskolás éveimet. Közben mindig ott élt bennem egy érzés, hogy ezt lehetne emberibb módon is csinálni. Örömteli, felszabadult és lelkes gyerekeket szerettem volna látni az iskola falai között szeretettel, figyelemmel és lehetőségekkel körülölelve. 

Német-pedagógia szakot végeztem a szegedi Tanárképző Főiskolán. Egy pedagógia vizsgára készülve említés szintjén elém került a waldorf pedagógia néhány mondatos bemutatása, amikor bevillant, hogy ez lesz az!

Rövid ideig tanítottam egy falusi általános iskolában, majd vendéglátóipari szakközépiskolában. Évekig vigyáztam gyerekekre főállásban. Közben kerestem a helyem, hiányzott az alkotás, ezért elvégeztem egy divat-stílustervező iskolát.

Jelentkeztem egy álláshirdetésre a Csillagösvény Waldorf Iskolába német-napközis tanárnak, ahová nagy örömömre felvettek. A 2. tanévtől már elsős osztálytanítóként voltam jelen az iskolában. Ezzel párhuzamosan elvégeztem a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán a Waldorf osztálytanító képzést. 2. év végéig kísértem az osztályt. Ekkor született a kislányom, majd 2 évre rá a kisfiam.

Rövid ideig a Sashalmi Waldorf Iskolában tanítottam németet óraadóként. Közben a férjem a Zuglói Waldorf Iskola alapítási munkálataiban tevékenykedett. Az iskola elindulásának 2. tanévében csatlakoztam a tanári csapathoz napközis tanárként az akkor induló 1. osztályhoz.

Jelenleg német szaktanárként vagyok jelen több osztály mellett.