Deák Anita

napközis tanító

1. osztály

A Waldorf-pedagógiához igen régóta fűz szoros kapcsolat, ugyanis óvodától kezdve érettségiig a Kispesti Waldorf Óvoda-, Iskola és Gimnázium intézményébe jártam. 

Mivel számomra mindig is fontos volt, hogy emberekkel kapcsolatos tevékenységeket végezzek, valamint a természet és a kultúrák iránti szeretetemet tovább műveljem, érettségit követően az ELTE földrajz- ének-zene osztatlan tanárképzésére adtam be a jelentkezésemet, melyet végül 2020-ban végeztem el.

Az egyetemi, később pedig a gyakorló évek alatt több állami, illetve egyéb alapítványi oktatási intézmény életébe kaphattam bepillantást és szerezhettem további értékes tapasztalatot. Ekkor értesültem a lehetőségről, miszerint a Zuglói Waldorf iskola napközis tanárt keres. A mai napig meleg szívvel emlékezek vissza a szeretetteljes környezetre, s a vidám, jó hangulatú, stresszmentes- ám igen aktív iskolai évekre. Szerettem waldorf iskolába járni, így igen megörültem a lehetőségnek, hogy átkerülve a „másik oldalra”, jelenleg napközis tanárként, illetve szülőként /waldorf óvodás gyermekem anyukájaként/ részese lehetek ennek a különleges, gyermekközpontú pedagógiának.