Bakó Dóra

napközis tanár

2. osztály

Felsőfokú tanulmányaimat a NYME – Apáczai Csere János Karán végeztem, majd az ELTE – Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán mesterképzési szakán szereztem diplomát. Évek óta Budapesten élek, de vidéki gyökerekkel rendelkezem, amelyek meghatározzák a mindennapjaimat, a neveléshez fűződő kapcsolatomat.

Gyógypedagógusként általános iskolában és EGYMI-ben szereztem gyakorlatot, fejlesztő tanárként, kollégiumi nevelőként, napközis tanítóként és osztályfőnökként is kipróbálhattam magam. A Petőfi Sándor Program keretében két évig voltam a Kallós Zoltán Alapítvány ösztöndíjasa Erdélyben, Válaszúton. Önkéntesként segítettem a Dévai Szent Ferenc Alapítvány több gyermekotthonát Erdély-szerte.

Az alternatív pedagógiai irányzatok mindig is nagy hatással voltak rám, korábban mindkét diplomamunkám erre épült. Szerettem volna a gyakorlatban is megtapasztalni ezt a világot, így 2022-ben csatlakoztam a Zuglói Waldorf Iskolához. 

Szabadidőmben a néphagyomány területén tevékenykedem, aktív tagja vagyok a Hencida Népművészeti Egyesületnek. Sok időt töltök a természetben, járom az Országos Kéktúrát, de a sziklamászással, via ferrataval, kerékpározással is szívesen foglalkozom.