Jelentkezés a 2022-23-as tanévben induló első osztályunkba

A jelentkezés elektronikus formában történik, több lépcsős kialakításban. Az alábbi linken található kérdőív kitöltése után visszaigazoló e-mailt küldünk az érdeklődőknek, melyben tájékoztatást adunk a jelentkezés következő lépéseiről. Egy tartalmas gyermekleírás elkészítésére kérjük majd a szülőket, melyhez segítséget nyújtanak majd az általunk előre elküldött kérdések. Fontos továbbá, hogy a jelentkezők egy gyermekükről nem régiben készült fotót is csatoljanak a szöveghez, nem külön, hanem a dokumentumba szerkesztve. Miután a szülők a fenti feltételeknek eleget téve eljuttatják hozzánk a dokumentumot, küldünk még egy visszaigazoló e-mailt a jelentkezés befogadásáról.

Jelentkezés az első osztályba – online űrlap

Jelentkezési határidő: 2022. június 16.

Ezt követően az osztálytanító és a felvételi csoport tagjai megismerkednek a jelentkező gyermekekkel és családjaikkal.

A folyamat ezen szakaszában a szülők előre egyeztetett időpontban találkozhatnak a leendő osztálytanítóval és a felvételi csoport egy tagjával. A beszélgetés célja, hogy szülők pontosabb képet alkothassanak az iskolánkban folyó pedagógiai munkáról és az iskola gazdasági és szociális életéről. Az iskola számára fontos szempont a beszélgetések során, hogy a szülők részéről egyrészt nyitottságot tapasztaljanak a Waldorf-pedagógia iránt, másrészt együttműködési szándékot a közösség életébe való tevékeny bekapcsolódás iránt. Kérjük a szülőket, hogy a beszélgetésre hozzanak magukkal egy gyermekükről készült lehetőleg friss, egészalakos fényképet, amit majd a bemutatkozásához csatolhatunk.

Az osztálytanító és a Tanári Kollégium tagjai pedig egy mesei keretbe ágyazott, játékos foglalkozás során ismerkednek majd meg a gyermekekkel. Ennek időpontját szintén előre egyeztetjük a családokkal.