Zuglói Waldorf Iskola

Zuglói Waldorf Iskola logó
Felvételi jelentkezés

Jelentkezés a 2024/25-ös tanévben induló első osztályunkba

  • 2024/25-ös tanév új elsős osztályába online (link) várjuk a jelentkezéseket 2024. feburár 23-ig.

    További időpontok, határidőkitt

A jelentkezés először elektronikus formában történik egy online kérdőív kitöltésével. Egy tartalmas gyermekleírás elkészítésére kérjük majd a szülőket, melyhez segítséget nyújtanak a kérdőívben elérhető kérdések. Fontos továbbá, hogy a jelentkezők egy gyermekükről nem-régiben készült fotót is csatoljanak a szöveghez, nem külön, hanem a dokumentumba szerkesztve. 

Ezt követően az osztálytanító és a felvételi csoport tagjai megismerkednek a jelentkező gyermekekkel és családjaikkal.

A folyamat ezen szakaszában a szülők előre egyeztetett időpontban találkozhatnak a leendő osztálytanítóval és a felvételi csoport egy tagjával. A beszélgetés célja, hogy a szülők pontosabb képet alkothassanak az iskolánkban folyó pedagógiai munkáról és az iskola gazdasági és szociális életéről. Az iskola számára fontos szempont a beszélgetések során, hogy a szülők részéről egyrészt nyitottságot tapasztaljanak a Waldorf-pedagógia iránt, másrészt együttműködési szándékot a közösség életébe való tevékeny bekapcsolódás iránt. 

Az osztálytanító és az őt segítő két pedagógus egy mesei keretbe ágyazott, játékos foglalkozás során ismerkednek majd meg a gyermekekkel. Ennek időpontját szintén előre egyeztetjük a családokkal.