Felvételi jelentkezés

Jelentkezés a 2023/24-es tanévben induló első osztályunkba

  • Pótfelvételi jelentkezési határidő: 2023. június 15.

  • Jelentkezési űrlap: itt

A jelentkezés elektronikus formában történik, több lépcsős kialakításban. Egy online kérdőív kitöltése után visszaigazoló e-mailt küldünk az érdeklődőknek, melyben tájékoztatást adunk a jelentkezés következő lépéseiről. Egy tartalmas gyermekleírás elkészítésére kérjük majd a szülőket, melyhez segítséget nyújtanak az általunk előre elküldött kérdések. Fontos továbbá, hogy a jelentkezők egy gyermekükről nem-régiben készült fotót is csatoljanak a szöveghez, nem külön, hanem a dokumentumba szerkesztve. Miután a szülők a fenti feltételeknek eleget téve eljuttatják hozzánk a dokumentumot, küldünk még egy visszaigazoló e-mailt a jelentkezés befogadásáról.

Ezt követően az osztálytanító és a felvételi csoport tagjai megismerkednek a jelentkező gyermekekkel és családjaikkal.

A folyamat ezen szakaszában a szülők előre egyeztetett időpontban találkozhatnak a leendő osztálytanítóval és a felvételi csoport egy tagjával. A beszélgetés célja, hogy a szülők pontosabb képet alkothassanak az iskolánkban folyó pedagógiai munkáról és az iskola gazdasági és szociális életéről. Az iskola számára fontos szempont a beszélgetések során, hogy a szülők részéről egyrészt nyitottságot tapasztaljanak a Waldorf-pedagógia iránt, másrészt együttműködési szándékot a közösség életébe való tevékeny bekapcsolódás iránt. 

Az osztálytanító és az őt segítő két pedagógus egy mesei keretbe ágyazott, játékos foglalkozás során ismerkednek majd meg a gyermekekkel. Ennek időpontját szintén előre egyeztetjük a családokkal.