BEMUTATKOZÁS

Mint minden Waldorf-iskola, a miénk is szülői kezdeményezés révén jött létre. Az alapító szülők azzal a reménnyel kezdtek bele a munkába, hogy a zuglói gyerekeknek is legyen lehetősége Waldorf-pedagógián alapuló iskolába járni.Egészen 2016-ig – bár több Waldorf-óvoda is működött a kerületben, -az ezekből elballagó gyerekeknek más kerületek Waldorf-iskoláiba kellett jelentkezniük. Egy intenzív alapítási munka következményeként az első évfolyam a 2016/17-es tanév szeptemberében kezdhette meg tanulmányait a Zuglói Waldorf Iskolában.

Az alapítók és szervezők olyan intézményt kívántak létrehozni, ahol a gyerekek elfogadó, biztonságos légkörben fejlődhetnek, egyéni képességeiket értékelik és kibontakoztathatják.

A Tanári Kollégium, a Szülői Szék és a fenntartó Egyesület tagjai stabil és elhivatott közösségként, szorosan együttműködnek abban, hogy intézményünkben a Waldorf-pedagógia módszereivel összhangban segíthessük a gyerekek teljeskörű fejlődését. A zuglói Waldorf-iskola számunka nem csupán egy oktatási intézmény, hanem valódi, élő, támogató közösség is, melyben felelősen együttműködünk az iskoláért.

A Zuglói Waldorf Általános és Alapfokú Művészeti Iskola a jövőben felmenő rendszerben 8 évfolyamossá válik.

Az alapító és fenntartó szervezet a zuglói Zeg-Zug Waldorf Egyesület.

2018 -tól iskolánk a Budapesti Fesztiválzenekar Partneriskolája.

CÍM

CÍM

1145 Budapest, Róna utca 177-179.

Kapcsolat

kapcsolat

iskolatitkar kukac zugloiwaldorfiskola pont hu
+36 70 387 2585

Zuglói Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola